Εκπαιδευτικό Υλικό

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε υπερσυνδέσεις σε δικτυακούς τόπους με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε online, καθώς και σε εκπαιδευτικό λογισμικό, που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή. 

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Tux Paint

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού). Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων, η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους.
URL: http://www.tuxpaint.org/

GCompris

Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, ωστόσο διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια κατηγοριοποίηση μερικών δραστηριοτήτων του GCompris:
  •   ανακάλυψη του υπολογιστή: πληκτρολόγιο, ποντίκι, ...
  •   άλγεβρα: πίνακας μνήμης, αρίθμηση, πίνακας διπλής καταχώρησης, είδωλα γεωμετρικών σχημάτων, ...
  •   επιστήμη: λειτουργία διώρυγας, ο κύκλος του νερού, υποβρύχιο, ηλεκτρικά κυκλώματα, ...
  •   γεωγραφία: τοποθέτησε τις χώρες στο χάρτη
  •   παιχνίδια: σκάκι, μνημονικές τεχνικές, σύνδεσε 4, oware, sudoku, ...
  •   ανάγνωση: εξάσκηση των αναγνωστικών δεξιοτήτων
  •   άλλα: εκμάθηση της ώρας, παζλ με διάσημους πίνακες ζωγραφικής, διανυσματική σχεδίαση, ...
URL: http://gcompris.net/

Online Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Ιστολόγιο υποστήριξης με πλούσιο εποπτικό υλικό για εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών της Α δημοτικού.
URL: http://www.grafoulis.gr/

Παιδικά

Δικτυακός τόπος με δραστηριότητες, ζωγραφιές, ιστορίες και συμβουλές για παιδιά προσχολικής κι σχολικής ηλικίας.
URL: http://www.paidika.gr/

Πράσινη Πρίζα

Ο δικτυακός τόπος έχει σκοπό να δώσει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βοηθήματα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ασκήσεις, εργασίες, κατασκευές, ζωγραφιές, πληροφορίες για εκπαίδευση / ειδική εκπαίδευση.
URL: http://www.prasinipriza.com/

Πτυχιούχος

Δικτυακός τόπος με online quiz και διαγωνίσματα, για παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, κατηγοριοποιημένα ανά τάξη και γνωστικό αντικείμενο.
URL: http://www.ptyxiouxos.gr/

SaferInternet.gr

Ιστοχώρος Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στον ιστοχώρο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους. H δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  χρηματοδοτείται δε αποκλειστικά από την Ε.Ε. και τους χορηγούς της.
URL: http://www.saferinternet.gr/