Α Δημοτικού

Εξοικείωση με τον υπολογιστή...

Picture
Αρχικά οι μαθητές καλούνται να έχουν μια πρώτη επαφή με τα βασικά μέρη του υπολογιστή και μαθαίνουν πως να κάνουν σωστά μερικές από τις σημαντικότερες διαδικασίες (εκκίνηση, τερματισμός, αποσύνδεση, άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρου, διπλό κλικ, πλοήγηση στο μενού της έναρξης, κ.α.)

Ζωγραφίζοντας...

Picture
Το πρώτο πρόγραμμα που μαθαίνουν οι μαθητές είναι το Tuxpaint ένα πρόγραμμα ζωγραφικής που βοηθά τους μικρούς μαθητές να χειρίζονται καλύτερα το ποντίκι, να σύρουν και να τοποθετούν αντικείμενα, να δημιουργούν συνδυάζοντας σχήματα και να χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σχεδιαστικά εργαλεία. Το tuxpaint μπορείτε να το κατεβάσετε από τη σελίδα του εκπαιδευτικού υλικού. 

Η γνώση μέσα από τον υπολογιστή.

Picture
Μετά την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων χειρισμού του υπολογιστή οι μαθητές χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ως εργαλείο γνώσης, δημιουργίας και εξάσκησης. Μέσα από 32 τόμους με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, διασκεδαστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες οι μαθητές γνωρίσουν το περιβάλλον, την ιστορία, τον κινηματογράφο, τους αρχαίους πολιτισμούς, τη γεωγραφία, το διάστημα, τη μυθολογία, τη φύση και πολλά άλλα ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα.    

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γλώσσα και τα μαθηματικά...

Picture
Αφού οι μικροί μας μαθητές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των μαθησιακών τους στόχων μπαίνουν στον κόσμο των πειρατών. Μέσα από ένα λογισμικό σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α' Δημοτικού ανακαλύπτουν τη γλώσσα και τα μαθηματικά μέσα από τον κόσμο των υπολογιστών. Συναντούν πειρατές και γοργόνες, κερδίσουν τα κομμάτια του παζλ από τις δοκιμασίες των δύο νησιών, των αριθμών και των γραμμάτων και κερδίζουν το θησαυρό.